fbpx
Kedves Látogató! Elindult webáruházunk, ahol bővebben is megismerkedhet termékeinkkel és meg is vásárolhatja azokat. Nézzen szét ott is!
Tovább a webshopra

A 8 legnagyobb hiba, amit megtehet egy vízlágyító
vásárlásakor!

A vízlágyító vásárlása akár könnyű feladatnak is tűnhet, megvannak a buktatói. Bár a megfelelő vízlágyító berendezés kiválasztása során csupán néhány főbb szempontot kell szem előtt tartani, időről időre mégis találkozunk olyan helyzetekkel, mikor a vásárló figyelme elsiklik bizonyos tényezők felett. Ezek között van olyan, ami már egyszerű módon is orvosolható, akad viszont olyan, ami idővel komoly bosszúságot okozhat.


Az alábbiakban ezért összegyűjtöttünk néhány olyan hibát, melyet a legnagyobb gyakorisággal követnek el vízlágyító vásárlása előtt, vagy után:

  • Nincs tisztában vize állapotával: Ha háztartása vezetékes, szolgáltatott vízzel van ellátva, Önnek elég csupán a víz keménységét meghatároznia. Kútvíz esetében azonban komplett vízanalízisre van szükség, hogy pontosan meg lehessen határozni a víz állapotát, a benne található esetleges szennyeződéseket, vastartalmat, vagy mangánt. Amennyiben a kemény víz mellett utóbbi problémák is fennállnak, a vízlágyító berendezés mellett nagy valószínűséggel víztisztítóra is szüksége lesz.
  • Nem a megfelelő berendezést vásárolja meg: A vízlágyító kiválasztása során számításba kell vennie, hogy hány berendezést, fürdőszobát és vízelvételi pontot kell majd kiszolgálnia a készüléknek, továbbá az átlagos vízfogyasztással és a keménységgel együttesen kell meghatároznia a vízlágyító típusát. A vízfogyasztás megállapításának legegyszerűbb módja, ha feljegyzi vízórája aktuális állását, majd 1-2 hetes időtartam után újból leolvassa azt. A vízkeménység megállapítására pedig a legjobb módszer egy professzionális vízkeménység-mérő teszter használata, melyhez tőlünk ingyen juthat hozzá, ha IDE kattint.
  • Rosszul szereli, vagy üzemeli be vízlágyítóját: Bár a vízlágyító beszerelése nem igényel profi szakértelmet, hiszen mindössze ott kell csatlakoztatni a vízhálózatra, ahol a víz belép otthonába, a barkácsolásban és szerelésben kevésbé jártasak nehézségekbe ütközhetnek. Nem szégyen szakember segítségét kérni! Így Ön is biztos lehet benne, hogy vízlágyítója megfelelően lett beszerelve otthonába. Mivel a hagyományos vízlágyító berendezések beüzemeléséhez ezidáig szintén szükség volt szakember jelenlétére a gyanta mennyiségének, a sólé felszívási és visszatöltési idejének, valamint a regenerálás időpontjának meghatározása miatt, a közelmúltban úgy döntöttünk, megalkotjuk vízlágyítóink ún. Plug&Play verzióit is, melyek beüzemelése valódi gyerekjáték. Elég megnyomni a bekapcsoló gombot, beállítani a pontos időt és vízkeménységi szintet, a rendszer pedig automatikusan beállítja magát.
  • Nem vásárolja meg hozzá a szükséges előszűrőt: Az előszűrő mondhatni kötelező tartozék egy vízlágyító berendezés vásárlása során. Bár a legnagyobb veszélynek a kútból érkező víz esetében van kitéve a vízlágyító, a vízmű által szolgáltatott víz is különböző minőségű hálózatokon keresztül jut el otthonunkba, melyeket időszakosan tisztítanak, fertőtlenítenek, csőtörések esetén javítanak. Így gyakorlatilag nem létezik olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn, ezért minden esetben fontos az elő- és védőszűrők megléte.
  • Rossz helyre helyezi el a vízlágyító berendezést: A vízlágyító elhelyezése során elég csupán néhány szempontot szem előtt tartania, mint például, hogy stabilan álljon a berendezés, védve legyen a felesleges rezonanciától és az időjárás viszontagságaitól, lehetőleg fedett helyen elhelyezve
  • Ha melegvízre köti a vízlágyítót: A vízlágyító berendezést kizárólag a hideg vízre kell csatlakoztatni, mivel a meleg víz károkat okozhat a berendezésben.
  • Nem magas minőségű, kifejezetten a vízlágyító berendezések működéséhez ajánlott sóval tölti fel a berendezést: A vízlágyító optimális működése és hosszú élettartamának megőrzése érdekében csak és kizárólag a gyártó által javasolt tablettás sóval töltse fel vízlágyító berendezését!
  • Nem ellenőrzi a vízlágyítóban lévő só mennyiségét: A vízlágyítók karbantartásával kapcsolatos legfontosabb tényező a berendezésben lévő só mennyiségének ellenőrzése. Mivel a só pótlásának gyakorisága nagyban függ a háztartás vízfogyasztási szokásaitól, ezért ajánlatos meghatározott időközönként, rendszeresen ellenőrizni azt. A készülékben lévő só aktuális mennyiségének ellenőrzése könnyen kivitelezhető és a sótartalom egyszerűen megállapítható. Csupán fel kell emelni a vízlágyító fedelét (kabintes kivitel esetén) és belepillantva már láthatja is az aktuális szintet.
    Mikor már szemmel láthatóan alacsony a só szintje, újra kell tölteni és a vízlágyító probléma nélkül működhet tovább.

Ha további kérdése lenne a vízlágyítással, termékeinkkel vagy beüzemeléssel kapcsolatban, bátran keressen minket! Ügyfélszolgálatunk örömmel áll rendelkezésére!

Ha szeretné közelebbről is megismerni vízlágyítóinkat, tekintse meg kínálatunkat. A még egyszerűbb beüzemelést biztosító Plug&Play vízlágyítók kizárólag webshopunkból érhetők el!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingyenes minta kérése

Kérjük, töltse ki alábbi adatait, mi pedig ingyenesen postázzuk Önnek vízkeménység-mérő teszterét!

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!