fbpx
IPARI BERENDEZÉSEK

Kevertágyas szolgáltatás

Vállalatunk a gyanta típusától és gyártójától független kevertágyas gyanta regenerálás szolgáltatást ajánl. A lemerült gyanta raklapon, hordóban vagy konténerben érkezik a regeneráló állomásunkra.

A minőségbiztosítási rendszerünk biztosítja, hogy minden regenerálási ciklus után mintát veszünk a kevertágyas gyantából, és ellenőrizzük a gyanta által előállított víz minőségét, ill. mérjük a gyanta kapacitását.

A kevertágyas regenerálási technológia részletei:

Laboratóriumok, egészségügyi intézmények, elektronikai-, üveg ipar, párásító berendezés-, mosogatógép- és akkumulátor gyártók, mosodák, erőművek működése kivétel nélkül igénylik a sótalan vizet, amit a köznyelv gyakran desztillált víznek nevez.

A desztilláláson kívül azonban van más, energiatakarékosabb, praktikusabb módja is a sótalan víz előállításának. Erre szolgálnak a cégünk által is forgalmazott teljes sótalanító azaz kevertágyas patronok.

A sótalanító patronok kation- és anioncserélő gyantával töltött, ún. „kevertágyas” tartályok. A sótalanító eljárás során a nyersvizet felülről lefelé keresztülengedjük a gyantatölteten, amely a sókat gyakorlatilag teljesen eltávolítja a vízből. A maradék sótartalom elenyésző, mintegy 0,1 mg/l, a termelt víz vezetőképessége 0,2 μS/cm, amely érték a sótalan vízzel szemben támasztott legmagasabb igényeket is kielégíti. A töltet lemerülése esetén a gyanta regenerálása a helyszínen nem végezhető el. Erre szolgál cégünk központi regeneráló üzeme és áttöltő állomásaink. A kimerült patronját áttöltő állomásunk regenerált gyantára cseréli.

A lemerült gyantát a központi regeneráló üzemünkben végzett regenerálás alkalmával újra aktiváljuk, mely a felhasználók számára a következő előnyökkel jár:

  • Semmilyen feladatot vagy veszélyt nem jelent a savval és lúggal való bánás, ezek tárolása, a szennyvíz kezelése és elvezetése.
  • A központilag végzett, nagyobb mennyiségben történő regenerálás gazdaságosabbá és környezetbaráttá teszi a gyantacserét.

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!