fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Javasolt szerelvények Háztartási vízlágyító berendezések beépítéséhez

A kemény vízben lévő ásványok, mint például a magnézium karbonát vagy kalcium kicsapódnak, a belőlük kialakuló vízkő pedig nem csupán a foltos poharak miatt jelent bosszúságot, de a háztartási berendezéseket és csapokat is tönkreteheti, ami olykor komoly javítási költséggel járhat. A vízlágyítók használata éppen ezért erősen ajánlott és nem csupán azok számára, akik napi szinten találkoznak a vízkő megjelenésével. Gyakorlatban tapasztalt előnyei során a jövőben ezentúl cseppmentes poharakkal, tisztább ruhákkal, valamint finomabb ételekkel és italokkal fog találkozni.    

A vízlágyító berendezés kiválasztása után azonban legalább annyira fontos a hozzájuk tartozó, megfelelő szerelvények beszerzése is. Az alábbiakban bemutatunk néhány eszközt, mely segít megóvni otthonát és pénztárcáját a kemény víz okozta kellemetlenségektől.     

Vízkeménység teszter:

  Működése: Az 5ml jelig töltjük a mérőhengert a mérendő vízzel. Elkezdjük csepegtetni a rea-gens folyadékot. Amennyiben az első csepp reagensre halvány zöld színűre vált a víz színe, akkor 1 német keménység fok (°nk) alatti keménységű a vizünk. Amennyiben piros lesz a vizünk színe, akkor kemény vízzel van dolgunk. Ebben az esetben tovább csepegtetjük a reagenst. Ahányadik cseppet követően vált a víz színe pirosról zöldre annyi német keménység fokú a vizünk.
Rendelési kód: OKT-1 (1 fiolás teszter), OKT-2 (2 fiolás teszter)

Vízlágyító csatorna egység:

Megkönnyít a vízlágyító és kiegészítő szerelvényeinek installálását a csatorna hálózathoz.
A vízlágyító berendezés két csatorna kimenettel rendelkezik. Az egyik egy gravitációs túlfolyó a másik pedig a vízlágyító nyomás alatti tisztító csatorna kimenete. Továbbá a korszerűbb vízlá-gyító előtti vízszűrők is rendelkeznek csatorna csatlakozóval. A fenti igényeknek megfelelően a vízlágyító csatorna egységen 3db csatorna csatlakozó található. A vízlágyító csatorna egységbe még egy biztonsági bűzzár került beépítésre.
Rendelési kód: PG/1

Beépítő szerelvényblokk, montázsblokk:

Megkönnyíti a vízlágyító berendezés csatlakozását a vízhálózathoz. Könnyen szabályozható vele a visszakevert víz mennyisége. Praktikus kialakításának köszönhetően 2-2db bemeneti és kimeneti csatlakozója van, melyek egymással 90°-os szöget zárnak be, így a helyi igényeknek megfelelően egyszerűen a vízhálózathoz illeszthető. Az egyik be- illetve kimeneti csatlakozó a zárókupakokkal könnyen lezárható. A montázsblokk további két csatlakozóját flexibilis csőpár-ral javasoljuk a vízlágyítóval összekötni.
Rendelési kód: RX-F70A-1

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!