fbpx

EuroClear CPF-L

EuroClear CPF-L

Vízszűrő termék

EuroClear CPF-L széria – Az Euro-Clear CPF-M szériához képest még felszerelték egy nyomáscsökkentő, nyomásbeállító, nyomáshatároló szerkezettel. Abban az esetben mindenképpen ezt a modellt javasoljuk beépíteni ha víznyomása magas, azaz 6bar körül vagy feletti. A vízszűrő további előnye, ha a vízmű egy bizonyos ideig túl magas nyomáson szolgáltat vizet (pl. csőtörés esetén végzett mosatáskor), akkor az EuroClear CPF-L széria biztonsági szelepe leszabályozza a túl magas nyomást egy a szűrőn beállítható értékre, így megvédve otthonát, vízhálózatát.
Biztonságosabb szűrés. A precíziós 40µm-es szűréssel a vízhálózatban előforduló finomhomok (63-100µm) is kiszűrésre kerül, megvédve ezzel a háztartási szerelvényeket, berendezéseket. A piacon található termékekhez képest a nagyobb szűrőfelület kisebb nyomásesést eredményez, ami például egy fejzuhany vagy több csapolópont esetén már komoly használati értéktöbbletet jelenthet. Fontos információ a vízhálózat nyomása, mely a beépített manométerről leolvasható. Amennyiben magas a hálózati víznyomás a beépített nyomáscsökkentővel könnyen beállíthatjuk a kívánt víznyomás értékét. A nyomáscsökkentőn elhelyezett 2. manométerről leolvasható a szűrő kimeneti nyomásértéke. A 360 fokban elforgatható réz csatlakozóval a szűrő a beépített nyomáscsökkentővel bármilyen helyzetben beépíthető. A szűrőn elvégzett öblítés hónapja feljegyezhető. Hatékony tisztítás, az SS316L nemesacél szűrőbetét felületéről a rátapadt mechanikai szennyeződéseket a szűrőház alsó részének elforgatásával lesöpörhetjük. A szűrő az NSF/SGS tanúsítványnak megfelelően a -30°-on végzett fagyástesztnek, 150 000 alkalommal a 12 baron elvégzett nyomásütéstesztnek és az 50 baron végrehajtott robbanás tesznek a szabvány szerint megfelel.
Rendelési számCsatlakozásTeljesítmény
CPF-3-L3/4″3 m3/h
CPF-4-L1″4 m3/h
euroclear cpf-l

EuroClear Vízszűrők

Védőszűrőre nemcsak a vízlágyító berendezések miatt van szükség. A vízmű által szolgáltatott víz különböző minőségű vízhálózaton keresztül jutnak el otthonunkba. A vízhálózatokat időszakosan tisztítják, fertőtlenítik, csőtörések esetén javítják. Nincs olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. A csaptelep gyártók is garanciális feltételként megkövetelik a vízszűrő beépítését.
A legegyszerűbb lehetőség az általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrők, melyek kaphatók eldobható és mosható betéttel. FONTOS, hogy az eldobható betéteket min. évente, de 0.5 bar-os nyomásesés esetén azonnal cserélni szükséges. Ennek az az oka, hogy az eldobható betétek egy bizonyos szennyezettség, tömődést követően áteresztenek és a megkötött szennyeződések egy részét koncentráltan átengedik, ami sem a csaptelepnek sem a vízlágyító berendezésnek és egyéb vizet használó berendezésnek sem tesz jót. A szennyeződések átengedése kb. 0.5bar-os nyomásesés elérésekor következik be. Csak akkor válasszuk ezt a megoldást ha a szűrő elé és után is nyomásmérő manométert építettetünk be és heti rendszerességgel fogjuk is ellenőrizni a szűrőbetét állapotát.
Az átlátszó általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrőkbe kapható mosható betétek vékony műanyag szita szűrőfelülettel készülnek. Amennyiben a vékony műanyag szita szűrőfelület megsérül, pl egy homokszemcse egy ponton átszakítja (ami szabadszemmel szinte észre sem vehető) onnantól a szűrő már nem szűr semmit. Tapasztalataink alapján a vízlágyító (és/vagy csaptelep) meghibásodások az ilyen szűrővel installált rendszerekben fordulnak elő leggyakrabban. Használatát háztartásokban nem ajánljuk, mert nem tartjuk hosszútávon megbízhatónak a vékony műanyag szűrőfelületet.

Szakmailag olyan vízszűrőt ajánlunk a háztartások védelmére, ami teljesíti az alábbi követelményeket:

  • Fontos, hogy a szűrőbetét olyan anyagból készüljön, ami biztosítja a megbízható mechanikai szűrést. A legjobb megoldásnak a nemesacél szűrőbetétet vagy a kemény műanyagból készül lemezes szűrőbetétet tartjuk.
  • A vízhálózatban előforduló finomhomok (63-100µm) is kiszűrésre kerüljön, megvédve ezzel a háztartási szerelvényeket, berendezéseket. Korábban a szűrőbetétek elvárt szűrési finomsága 80-100miron közötti volt. Ma már a technológia fejlődése egyrészt megköveteli a szigorúbb 50mikron alatti szűrést, illetve a technológiai fejlődés elérhető árszinten lehetőséget is biztosít szigorúbb határértékek betartására. A BlueSoft és RainWater vízlágyító berendezések garanciális feltétele az 50 mikronos előszűrő beépítése!
  • Könnyű legyen a tisztíthatósága. Ha nehéz, hosszú időt vesz igénybe a szűrőbetét tisztítása, azaz ha le kell engedni a víznyomást, hogy ki tudjuk venni vagy cserélni a szűrőbetétet, akkor a felhasználó hajlamos elmulasztani a szűrő tisztítását.

Viszonteladók

Termékeinket keresse
viszonteladóinknál!

Kapcsolódó cikkek