fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

A 10 legnagyobb hiba, amit megtehet egy vízlágyító vásárlásakor!

A vízlágyító vásárlása akár könnyű feladatnak is tűnhet, mégis megvannak a buktatói. Bár a megfelelő vízlágyító berendezés kiválasztása során csupán néhány főbb szempontot kell szem előtt tartani, időről időre mégis találkozunk olyan helyzetekkel, mikor a vásárló figyelme elsiklik bizonyos tényezők felett. Ezek között van olyan, ami egyszerű módon is orvosolható, akad viszont olyan, ami idővel komoly bosszúságot is okozhat.

Az alábbiakban ezért összegyűjtöttünk néhány olyan hibát, melyet a legnagyobb gyakorisággal követnek el vásárlóink egy vízlágyító vásárlása előtt, vagy után:

 • Nincs tisztában a vízminőséggel: Ha háztartása vezetékes, szolgáltatott vízzel van ellátva, Önnek elég csupán a víz keménységét meghatároznia. Kútvíz esetében azonban komplett vízanalízisre van szükség, hogy pontosan meg lehessen határozni a víz összetételét, a benne található esetleges szennyeződéseket, vastartalmat, mangánt és mikrobiológiát. Amennyiben a kemény víz mellett utóbbi problémák is fennállnak, a vízlágyító berendezés mellett nagy valószínűséggel további berendezésekre is szüksége lesz.
 • Nem a megfelelő berendezést vásárolja meg: A vízlágyító kiválasztása során számításba kell vennie, hogy hány berendezést, fürdőszobát és vízelvételi pontot kell majd kiszolgálnia a készüléknek. Továbbá az átlagos vízfogyasztással, keménységgel és legnagyobb pillanatnyi vízátfolyással együttesen kell meghatároznia a vízlágyító típusát. A vízfogyasztás megállapításának legegyszerűbb módja, ha feljegyzi vízórája aktuális állását, majd 1-2 hetes időtartam után újból leolvassa azt. A vízkeménység megállapítására pedig a legjobb módszer egy professzionális vízkeménység-mérő teszter használata, melyhez tőlünk ingyen juthat hozzá, ha IDE kattint.
 • Rosszul szereli, vagy üzemeli be vízlágyítóját: A vízlágyító beszerelése nem igényel profi szakértelmet, hiszen mindössze ott kell csatlakoztatni a vízhálózatra, ahol a víz belép otthonába, ám a barkácsolásban és szerelésben kevésbé jártasak nehézségekbe ütközhetnek. Nem szégyen szakember segítségét kérni! Így Ön is biztos lehet benne, hogy vízlágyítója megfelelően lett beszerelve otthonába. Mivel a hagyományos vízlágyító berendezések beüzemeléséhez ezidáig szintén szükség volt szakember jelenlétére a sólé felszívási és visszatöltési idejének, valamint a regenerálás időpontjának meghatározása miatt, a közelmúltban úgy döntöttünk, megalkotjuk vízlágyítóink ún. Plug&Play verzióit is, melyek beüzemelése valódi gyerekjáték. Elég csak belépni a főmenübe, beállítani a pontos időt és vízkeménységi szintet, a rendszer pedig automatikusan beállítja magát.

 • Nem vásárolja meg hozzá a szükséges előszűrőt: Az előszűrő kötelező tartozék egy vízlágyító berendezés vásárlása során, ugyanis ez garanciális feltétel. Bár a legnagyobb veszélynek a kútból érkező víz esetében van kitéve a vízlágyító, a vízmű által szolgáltatott víz is különböző minőségű hálózatokon keresztül jut el otthonunkba, melyeket időszakosan tisztítanak, fertőtlenítenek, csőtörések esetén javítanak. Így gyakorlatilag nem létezik olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn, ezért minden esetben fontos az elő- és védőszűrők megléte.
 • Rossz helyre helyezi el a vízlágyító berendezést: A vízlágyító elhelyezése során elég csupán néhány szempontot szem előtt tartania, mint például, hogy stabilan álljon a berendezés, védve legyen a sugárzó hőtől, és az időjárás viszontagságaitól, fedett, fagyvédett helyen elhelyezve.

 • Ha melegvízre köti a vízlágyítót: A vízlágyító berendezést kizárólag a hideg vízre kell csatlakoztatni, mivel a meleg víz károkat okozhat a berendezésben.

 • Nem magas minőségű, kifejezetten a vízlágyító berendezések működéséhez ajánlott tablettás sóval tölti fel a berendezést: A vízlágyító optimális működése és hosszú élettartamának megőrzése érdekében csak és kizárólag a gyártó által javasolt tablettás sóval töltse fel vízlágyító berendezését!

 • Nem ellenőrzi a vízlágyítóban lévő só mennyiségét: A vízlágyítók üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb tényező a berendezésben lévő só mennyiségének ellenőrzése. Mivel a só pótlásának gyakorisága nagyban függ a háztartás vízfogyasztási szokásaitól, ezért ajánlatos meghatározott időközönként, rendszeresen ellenőrizni és utántölteni azt. A készülékben lévő só aktuális mennyiségének ellenőrzése könnyen kivitelezhető és a sótartalom egyszerűen megállapítható. Csupán fel kell emelni a vízlágyító fedelét (kabinetes kivitel esetén) és belepillantva már láthatja is az aktuális szintet.
  Mikor már szemmel láthatóan alacsony a só szintje, újra kell tölteni és a vízlágyító probléma nélkül működhet tovább.

 • Nincsenek előkészítve a csatorna csatlakoztatás feltételei: A vízlágyítók bekötése csatornacsatlakozást igényel. Ezen csatlakozásra célszerű beépíteni egy, visszacsapókkal ellátott, többágú szifont, amely képes fogadni a vízlágyító csatornacsövét, a sólétartály/kabinet túlfolyóját, és a mechanikai előszűrő lemosató vizét oly módon, hogy biztosítsa azoknak a szabad, ellennyomás nélküli, gravitációs elfolyás lehetőségét.

 • Nincs előkészítve 230V-os csatlakozási lehetőség: A berendezés működése (belső óra, vízmennyiség regisztrálása, regenerálás) folyamatos áramellátást igényel. Amennyiben az Ön környezetében nem biztosított a zavartalan áramellátás, úgy célszerű szünetmentes táppal ellátni a vízlágyítót.  

Ha további kérdése lenne a vízlágyítással, termékeinkkel vagy beüzemeléssel kapcsolatban, bátran keressen minket! Ügyfélszolgálatunk örömmel áll rendelkezésére!

Ha szeretné közelebbről is megismerni vízlágyítóinkat, tekintse meg kínálatunkat. A még egyszerűbb beüzemelést biztosító Plug&Play vízlágyítók webshopunkban is elérhetők!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingyenes minta kérése

Kérjük, töltse ki alábbi adatait, mi pedig ingyenesen postázzuk Önnek vízkeménység-mérő teszterét!

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!