fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Vízszűrő

Ipari vízszűrés,
vízszűrő

Az ipari vízszűrés az egyik leggyakrabban alkalmazott vízkezelési és víztisztítási technológia (már amennyiben ezt ide lehet sorolni) A legtöbb iparágban megtalálható, hiszen szinte nincs olyan üzem vagy gyáregység, ahol ne lenne legalább egy vízszűrő berendezés. Mindegy, hogy hálózati vízről, kútvízről vagy hűtővízről van szó.
A vízszűrő jellegét és típusát az alapján választjuk ki, hogy milyen a bejövő vagy használt víz lebegőanyag tartalma, és hogy mit szeretnénk a vízszűrővel elérni. Továbbá a vízszűrőket még az különbözteti meg egymástól, hogy mekkora az adott vízszűrő résmérete, vagy szűrési hatékonysága, amit általában mikronban mérünk. Az a vízszűrő vagy szűrő berendezés, ami jobb vízminőséget állít elő mint 1 mikron, azt már ultaszűrésnek, vagy nanoszűrésnek nevezzük.
vízszűrő vízszűrés
szűrőházas és eldobható szűrőbetétes vízszűrő:
ez a legegyszerűbb vízszűrési módszer. Könnyen beépíthető és számtalan mennyiségű típusa létezik a szűrőházaknak és a szűrőbetéteknek is egyaránt. Ma már szinte minden méretben megtalálható, az 5″-tól a 40″-os kivitelben. Van PP, fonalas, nemesacél, aktívszén, kerámia és még sok más típusú illetve fajtájú szűrőbetét, akár eldobható vagy mosható kivitelben. Résméretben is megtalálható a 150 mikrontól egészen a 0.1 mikron méretig. Teljesítményben szintén széles a paletta, az 1-2 száz liter/h-tól, egészen 10-20m3/h-ig találunk szűrőházakat, vagy akár ennél nagyobb teljesítményeket is. Szűrőbetétben már van katalitikus töltetű vagy lágyító töltetű is, melyek kisebb alkalmazásoknál használhatóak.
visszamosható szűrőházas, tisztítható vízszűrő:
Ez egy hasonló vízszűrési módszer a fenti eldobható betétes szűréshez, azzal a nagy különbséggel, hogy itt a szűrőházakba elhelyezett betétek, egy mechanikus tisztítással újra és újra felhasználhatóak. A másik típusú visszamosható szűrő, melyet a szűrőház szétszerelése nélkül, általában egy leürítő csappal tudunk tisztítani, vagy akár ezt a típusú vízszőrőt automatizálni is lehet. Ezt az automata visszamosható szűrőt, főleg nagy térfogatáramnál és nagy mennyiségű mechnaikus szennyezővel telített vizeknél, pl. hűtőtornyok részáramszűrésénél alkalmazzuk.
multimédiás kavicsszűrő:
ezt a szűrőberendezést sok olyan applikációban alkalmazhatjuk, ahol nagy térfogatáramban sok szennyeződést kell megszűrni, ami lehet pl. egyszerű mechanikus szűrése a kútnak, vagy oxidáció utáni vas-, és mangánpelyhek eltávolítása, stb. Ebben az esetben a multimédiás kavicsréteget egy szűrőtartályba töltjük, majd különböző szelepes vagy tömbfejes vezérlési módszerekkel visszamosatás során eltávolítjuk a szennyeződést a szűrőből.
aktívszén-szűrő:
az aktívszén-szűrő berendezés lehet akár betétes szűrő is, de az iparban általában, egy a fenti multimédiás kavicsszűrőhöz hasonlóan, tartályos megoldást alkalmazunk. Aktívszén töltetek között is nagy különbségek lehetnek, azzal a közös vonással, hogy itt általában nem mechanikus szűrést, hanem abszorbciót végzünk Ez lehet klórmentesítés, vagy akár egy egyszerű íz és szagtalanítása a víznek, de akár bonyolultabb kémiai folyamat, mint pl a trihalometánok kiszűrése. Ennek a típusú szűrőberendezésnek a szűrőtöltete előbb vagy utóbb kimerül, amit a helyszínen regenerálni nem lehet. Ahhoz, hogy a lemerűlt aktívszén-töltetű berendezést ismét használni lehessen, a szűrőtöltetet ki kell cserélni.
ultraszűrő:
ez a második leghatékonyabb mechanikai vízszűrési módszer az RO szűrési technológia után. Az ultraszűrő berendezésben lévő „szűrőbetétek” résmérete úgy van kialakítva, hogy ezzel nem csak mechanikus szennyeződést, hanem mikrobiológiai szennyeződést, baktériumokat és vírusokat is lehet vele távolítani. Az ultraszűrő berendezés betétei nem más, mint egy üvegszálas csövecskék sokasága melyen minden 0.02mikronnál nagyobb szennyeződés fennakad, majd a berendezés visszamosatásos regenerálásakor ezek a szennyezők a szűrőbetétekből csatornára kikerülnek. Az ultraszűrőknél a nagy szűrési hatákonyság nagy igénybevételt is jelent, ezért általában ez egy teljesen automata berendezés, melyhez egy több vegyszerből álló időszakos regenerálás is tartozik.
Webáruházunkban bővebben is megismerkedhet termékeinkkel és meg is vásárolhatja azokat

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!