fbpx

Egy forradalmi újdonság a lakossági vízkezelésben: az UV vízfertőtlenítők

Szeretnénk felhívni figyelmét egy forradalmi eszközre, melyet az iparban már évek óta használnak, de a lakossági vízkezelés területén mégis újdonságnak számít. Ez pedig nem más, mint az UV vízfertőtlenítők!

Valahonnan ez ismerős…

Ismerősen csenghet az UV vízfertőtlenítő kifejezés, hiszen már évek óta sikeresen használják az uszodatechnikában. Még a legkevésbé fejlett országokban, például Afrika számos országában, is sikerrel alkalmazzák a technikát az ivóvíz csírátlanítására. Többek között olyan betegségek terjedésének megakadályozásában tudtak komoly sikereket elérni, mint a malária, vagy a sárgaláz.  

Miért érdemes használni?

A VIQUA csírátlanító berendezések használatának legnagyobb előnye, hogy biztos lehet benne, ha megnyitja a csapot, minden alkalommal biológiailag megbízható, baktérium-, vírus- és gombamentes tiszta vízhez jut majd. Használata emellett számos közvetett előnnyel is jár. A csírátlanító berendezés esetén nem kell vegyszereket használnia, karbantartása egyszerű és gazdaságos, működése teljesen automata és nem okoz allergiás tüneteket.

Hogyan működik?

A VIQUA UV csírátlanító berendezés alapvetően egy nemesacél kamrából, a benne található kvarccsőből, és UV lámpából áll. Az UV lámpa által kibocsájtott UV fény roncsolja a vízben található baktériumok DNS-ét (ezt a folyamatot nevezzük csírátlanításnak), amik így elveszítik azon képességüket, hogy tovább tudjanak szaporodni. Az UV fény hatására a víz összetétele nem változik, így nem okoz benne kémia változást. A napjainkban alkalmazott módszerek közül a leggazdaságosabbnak és környezetvédelmi szempontból is a legmegfelelőbbnek számít ez a technológia.

Hová érdemes beépíteni?

Az UV szűrők általában a vízkezelési technológia végén foglalnak helyet, sorrendben az előszűrés, vas-, mangánmentesítés, vízlágyítás után. A csírátlanító berendezések egyfajta előfeltétele, hogy az imént említett eszközökkel rendelkezzen a háztartás. A hosszabb élettartam és karbantartási periódus érdekében célszerű előkezelt vízről működtetni.

UV vízfertőtlenítő_02

Biztosítson családjának, megbízható mikrobiológiájú ivóvizet, az otthonába telepített VIQUA UV vízfertőtlenítő berendezéseivel!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!