fbpx
EURO-CLEAR

DFA-A

Vízszűrő termék

DFA-A Szűrőtárcsás vízszűrő automata visszamosatással – Amennyiben nem kíván foglalkozni a szűrő tisztításával, akkor ezt a modellt ajánljuk. Teljesen automata módon végzi el a tisztítást pár másodperc alatt. Amennyiben automata vízlágyítót vásárolt, akkor egy automata vízszűrővel teljessé teheti vízgépészetét.

Lakossági vízszűrők esetén a három legfontosabb tervezési szempont a KÉNYELEM, MINŐSÉG, TARTÓSSÁG.

 • MINŐSÉG: Számos a piacon megtalálható vízszűrő szűrőbetéte kis méretű, általában 100µm szűrési finomságú. A szűrőtárcsákból felépülő szűrő 50 mikronos szűrést biztosít és a nagy szűrési felületének köszönhetően kicsi lesz rajta a nyomásesés.
 • TARTÓSSÁG: A hosszú élettartam miatt nagyon ritkán kell cserélni a szűrőtárcsákat.
 • További előnyök:
  • A beépített visszacsapó szelep megakadályozza a folyadék visszaáramlását.
  • A kézi kar forgatásával aktiválható a lezáró funkció, így nem szükséges golyóscsapokat beépíteni a szűrő elé és után.
  • Az előszűrő menetes csatlakozója 360 fokban elforgatható, így különböző pozícióba is beépíthető.
  • Kijelzője háttérvilágítás funkcióval rendelkezik, így sötét helyeken is alkalmazható.

 

Még egy érv az automata szűrőtárcsás vízszűrő és a BIZTONSÁG mellett. A vízszűrő rendelkezik vízszivárgás jelző funkcióval. Mit is jelent ez a funkció? A vízszűrő figyeli a rajta átfolyt mennyiséget és a pillanatnyi vízátfolyást, mely értékekből következtet a vízhálózatban esetlegesen előforduló csőtörésekre, vízszivárgásokra. Szükség esetén az automata vízszűrő be is avatkozik megakadályozva a háztartásokban esetlegesen előforduló csőtörést, vízkárt.

Rendelési számCsatlakozásTeljesítmény
DFA-34A3/4"1,5 m3/h
DFA-1A1"2,5 m3/h

Védőszűrőre nemcsak a vízlágyító berendezések miatt van szükség. A vízmű által szolgáltatott víz különböző minőségű vízhálózaton keresztül jutnak el otthonunkba. A vízhálózatokat időszakosan tisztítják, fertőtlenítik, csőtörések esetén javítják. Nincs olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. A csaptelep gyártók is garanciális feltételként megkövetelik a vízszűrő beépítését.

A legegyszerűbb lehetőség az általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrők, melyek kaphatók eldobható és mosható betéttel. FONTOS, hogy az eldobható betéteket min. évente, de 0.5 bar-os nyomásesés esetén azonnal cserélni szükséges. Ennek az az oka, hogy az eldobható betétek egy bizonyos szennyezettség, tömődést követően áteresztenek és a megkötött szennyeződések egy részét koncentráltan átengedik, ami sem a csaptelepnek sem a vízlágyító berendezésnek és egyéb vizet használó berendezésnek sem tesz jót. A szennyeződések átengedése kb. 0.5bar-os nyomásesés elérésekor következik be. Csak akkor válasszuk ezt a megoldást ha a szűrő elé és után is nyomásmérő manométert építettetünk be és heti rendszerességgel fogjuk is ellenőrizni a szűrőbetét állapotát.

Az átlátszó általában 5” és 10” magas méretekben kapható átlátszó poharas szűrőkbe kapható mosható betétek vékony műanyag szita szűrőfelülettel készülnek. Amennyiben a vékony műanyag szita szűrőfelület megsérül, pl egy homokszemcse egy ponton átszakítja (ami szabadszemmel szinte észre sem vehető) onnantól a szűrő már nem szűr semmit. Tapasztalataink alapján a vízlágyító (és/vagy csaptelep) meghibásodások az ilyen szűrővel installált rendszerekben fordulnak elő leggyakrabban. Használatát háztartásokban nem ajánljuk, mert nem tartjuk hosszútávon megbízhatónak a vékony műanyag szűrőfelületet.

Szakmailag olyan vízszűrőt ajánlunk a háztartások védelmére, ami teljesíti az alábbi követelményeket:

 • Fontos, hogy a szűrőbetét olyan anyagból készüljön, ami biztosítja a megbízható mechanikai szűrést. A legjobb megoldásnak a nemesacél szűrőbetétet vagy a kemény műanyagból készül lemezes szűrőbetétet tartjuk.
 • A vízhálózatban előforduló finomhomok (63-100µm) is kiszűrésre kerüljön, megvédve ezzel a háztartási szerelvényeket, berendezéseket. Korábban a szűrőbetétek elvárt szűrési finomsága 80-100miron közötti volt. Ma már a technológia fejlődése egyrészt megköveteli a szigorúbb 50mikron alatti szűrést, illetve a technológiai fejlődés elérhető árszinten lehetőséget is biztosít szigorúbb határértékek betartására. A BlueSoft és RainWater vízlágyító berendezések garanciális feltétele az 50 mikronos előszűrő beépítése!
 • Könnyű legyen a tisztíthatósága. Ha nehéz, hosszú időt vesz igénybe a szűrőbetét tisztítása, azaz ha le kell engedni a víznyomást, hogy ki tudjuk venni vagy cserélni a szűrőbetétet, akkor a felhasználó hajlamos elmulasztani a szűrő tisztítását.

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!