fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Az Ön otthonában is gond a kemény víz? Nagyobb a veszély, mint gondolná!

Mitől “kemény” a víz?

A víz keménysége a calcium-oxid (CaO) mennyiségétől függ, ami az egy liter vízben mért mennyisége alapján kerül meghatározásra. A kemény víz mértékét német keménységi fokban fejezzük ki (nk°), egy német keménységi fok 10 mg/l kalciumoxiddal egyenértékű magnézium vagy kalcium ionnak felel meg. Ezek alapján az alábbi keménységi skála szerint
határozzuk meg a vízkeménység mértékét, melynek megállapításában ingyenes vízkeménység-mérő teszterünk is segítséget nyújt:

  • 0-3 nk°: nagyon lágy víz (0 lila színű indikátor a teszteren)
  • 4-6 nk°: lágy víz (1 lila színű indikátor a teszteren)
  • 7-13 nk°: középkemény víz (2 lila színű indikátor a teszteren)
  • 14-20 nk°: kemény víz (3 lila színű indikátor a teszteren)
  • 21+ nk°: nagyon kemény víz (4 lila színű indikátor a teszteren)

Milyen problémákat okoz a kemény víz otthonában?

Bár a kemény vizet fogyasztás során finomabbnak ítélhetjük meg, a túl kemény víz számos problémát és kellemetlenséget okoz a háztartásokban és berendezésekben. A kemény vízzel kéz a kézben járó vízkő a háztartási gépek egyik legnagyobb ellensége, megjelenésével rendszerint az alábbi problémák is felütik fejüket:

  • a vízzel működő berendezések (pl. a mosó- és mosogatógépek) hamarabb romlanak
  • a vízkőlerakódás szűkíti a vízcsövek keresztmetszetét, vagy akár el is dugíthatja azokat.
  • a vízkő károsítja a fűtésrendszert, csökken a kazán teljesítménye, kevésbé fűt a radiátor
  • gyakran megjelenő vízkőlerakódások a különböző felületeken, pl. csaptelepeken, zuhanyzó ajtaján

A leghatékonyabb megoldás: a megelőzés

Ha a vízkőlerakódás már megjelent, a probléma kritikus állapotba fordult. A vízkőlerakódással sújtott háztartási berendezések egyes részein legtöbbször már csak az alkatrészcsere segíthet, a csövek elvízkövesedett részeit pedig megtalálni is komoly munkával és költséggel jár.

A legbiztosabb megoldás, mellyel teljes biztonságban tudhatja otthonát és berendezéseit a kemény víz káros hatásaitól, ha megelőzi a vízkőlerakódás kialakulását és vízlágyító berendezés használatával védelmet biztosít háztartása számára.

Védje meg otthonát és berendezéseit!

Az Euro-Clear vízlágyító berendezésekben a víz úgynevezett műgyantán folyik keresztül, mely során a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionok eltávolításra kerülnek, pontosabban lecserélődnek vízkeménységet nem okozó nátrium ionokra. Háztartási berendezései így egy teljesen ártalmatlan, lágy vízzel végezhetik mindennapi tevékenységüket, melynek sem egészségére, sem a környezetre nincs káros hatása.

Lakossági és ipari Euro-Clear vízlágyító berendezéseinket épp ezért úgy alkottuk meg a kiváló minőség jegyében, hogy vásárlóink legkülönfélébb igényeihez is tökéletesen igazodjanak. Ennek is köszönhető az, hogy BlueSoft és RainWater vízlágyítóink az évek során a piac kiemelkedő termékeivé léptek elő.

Böngésszen vízlágyítóink között és tudjon meg róluk többet IDE kattinva, vagy keresse fel kollégáinkat, akik szívesen állnak az Ön rendelkezésére és örömmel válaszolnak felmerülő kérdéseire!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!