fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Lépésről lépésre: a vízlágyító kiválasztása és beüzemelése

Nem tudja, milyen vízlágyító berendezés lenne a legmegfelelőbb otthona számára? Esetleg már beszerezte vízlágyítóját, de biztosra akar menni a beüzemelését illetően? Az alábbiakban lépésről lépésre haladva végigvezetjük Önt a vízlágyító kiválasztásának és beüzemelésének folyamatán: az elhatározás pillanatától a már beüzemelt vízlágyító megfelelő karbantartásáig.

1. Állapítsa meg, honnan érkezik a víz!

Vezetékes víz esetén elég csupán a víz keménységét meghatározni. Kútvíz esetében azonban komplett vízanalízisre van szükség, hogy pontosan meg lehessen határozni a víz állapotát, a benne található esetleges szennyeződéseket, mangánt, vagy vastartalmat. Amennyiben a vízanalízis az előbb említett problémákra is rávilágít, abban az esetben nagy eséllyel egy víztisztítóra is szüksége lesz.

2. Mérje fel megfelelően az igényeket!

Otthonában van szüksége vízlágyítóra? Esetleg éttermet, vagy szállodát vezet? A lakossági és ipari vízlágyítás már alapjaiban eltér egymástól, de a lakossági vízlágyításon belül is számításba kell vennünk, hogy hány berendezést, fürdőszobát és vízelvételi pontot kell majd kiszolgálnia a vízlágyítónak. A vízfogyasztás és az órai átfolyás szintén fontos tényezőknek számítanak a vízlágyítók kiválasztása során. A vízfogyasztás megállapításának legegyszerűbb módja, ha feljegyzi vízórája aktuális állását, majd 1-2 hetes időtartam után újból leolvassa azt. A vízkeménység megállapítására pedig egy professzionális vízkeménység-mérő tesztert használjon. Ehhez tőlünk ingyenesen juthat hozzá, ha IDE kattint!

3. Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő vízlágyító berendezést!

Bár alapvető működés szempontjából nincs különbség, különleges funkciókban már eltérnek egymástól a vízlágyító berendezések. Ha vízlágyítóját olyan helyre szeretné elhelyezni, ahol gyakrabban van szem előtt, ajánljuk a igényesebb kabinettel rendelkező RainWater vízlágyítóinkat, melyen ráadásul egy magyar nyelvre is beállítható, szöveges kijelző mutatja a termék állapotát és az aktuális munkamenetet. Az egyszerűséget keresők számára ezzel szemben tökéletes választás lehet BlueSoft vízlágyítónk, mely szerényebb funkciókkal, ám masszív kabinettel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.

4. Válassza ki a vízlágyítójához passzoló előszűrőt!

Az előszűrő mondhatni kötelező tartozék egy vízlágyító berendezés vásárlása során. Bár a legnagyobb veszélynek a kútból érkező víz esetében van kitéve a vízlágyító, a vízmű által szolgáltatott víz is különböző minőségű hálózatokon keresztül jut el otthonunkba, melyeket időszakosan tisztítanak, fertőtlenítenek, csőtörések esetén javítanak. Így gyakorlatilag nem létezik olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. Ezért minden esetben fontos az elő- és védőszűrők megléte.

5. Válassza ki a tökéletes helyet vízlágyítójának!

A vízlágyító elhelyezése során elsősorban az alábbi szempontokat kell szem előtt tartania:

    • stabilan kell állnia a vízlágyítónak, tehát nem helyezhető el ferdén és nem is billeghet
    • védje a berendezést a felesleges rezonanciától
    • az időjárás viszontagságaitól védve, lehetőleg fedett helyen helyezze el vízlágyító berendezését: sem fagy, sem páratartalom, sem túlzott nedvesség (eső) vagy erősen tűző napsütés nem érheti közvetlenül a berendezést.

6. Ha nem biztos képességeiben, hívjon szakembert a beszereléshez és beüzemeléshez!

Csatlakoztassa vízlágyító berendezését a vízhálózatra közvetlenül azon a ponton, ahol a víz belép otthonába. Ha nem biztos dolgában, a vízhálózatra történő csatlakoztatáshoz kérje szakember segítségét. A vízlágyító beüzemelése során a vízkeménység mellett meg kell határozni a gyanta mennyiségét, a sólé felszívási és visszatöltési idejét, valamint a regenerálás időpontját, mellyel kapcsolatban munkatársaink örömmel segítenek.

A beüzemelés megkönnyítése érdekében azonban a közelmúltban megalkottuk vízlágyítóink ún. Plug&Play verzióit, melyek üzembe helyezése a többi vízlágyítóhoz képest valódi gyerekjáték. Nincs szükség beüzemelő szakemberre és különleges tudásra, a vízhálózatra történő rákötés után a készülék automatikusan beüzemeli magát.

Elég megnyomni a bekapcsoló gombot, beállítani a pontos időt és vízkeménységi szintet, a rendszer pedig minden egyebet megcsinál Ön helyett!

7. Csak magas minőségű, kifejezetten a vízlágyító berendezések működéséhez ajánlott sót használjon és rendszeresen ellenőrizze a só szintjét!

Fontos dolog, hogy csak és kizárólag a gyártó által javasolt tablettás sóval töltse fel vízlágyító berendezését! A vízlágyítók karbantartásával kapcsolatos legfontosabb tényező a berendezésben lévő só mennyiségének ellenőrzése. Mivel a só pótlásának gyakorisága nagyban függ a háztartás vízfogyasztási szokásaitól, ezért ajánlatos meghatározott időközönként, rendszeresen ellenőrizni a szintjét. A készülékben lévő só aktuális mennyiségének ellenőrzése könnyen kivitelezhető és a sótartalom egyszerűen megállapítható. Csupán fel kell emelni a vízlágyító fedelét (kabintes kivitel esetén) és belepillantva már láthatja is az aktuális szintet. Mikor már szemmel láthatóan alacsony a só szintje, nincs más dolga, mint újra tölteni és a vízlágyító probléma nélkül működhet tovább.

Annak érdekében, hogy még jobban megkönnyítsük a vízlágyító berendezés kiválasztását, megalkottuk Termékválasztónkat is, mely néhány egyszerű kérdés megválaszolása után meghatározza Ön számára az ideális vízlágyítót! Próbálja ki!

Termékválasztó indítása!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ingyenes minta kérése

Kérjük, töltse ki alábbi adatait, mi pedig ingyenesen postázzuk Önnek vízkeménység-mérő teszterét!

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!