fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Milyen dolgokra kell ügyelnie a vízlágyító
karbantartása során?

Vízlágyító berendezésünk megvásárlásával már megtettük a lehető legfontosabb lépést, hogy megvédjük háztartásainkat a kemény víz okozta bosszúságoktól és károktól. Annak érdekében viszont, hogy minél tovább szolgálhasson minket, nem szabad megfeledkeznünk a vízlágyító karbantartásáról sem. Bár az Euro-Clear vízlágyítók nem igényelnek különösen nagy odafigyelést és karbantartást, mint minden más háztartási berendezés esetén, úgy a vízlágyítóknál is érdemes időről-időre megvizsgálni és felmérni az éppen aktuális üzemállapotát.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan javaslatot a vízlágyító karbantartásával kapcsolatban, melyek annak ellenére, hogy nem igényelnek különösebb emberi erőfeszítést és anyagilag sem megterhelő, mégis segít megóvni az Ön berendezését.

1. Ellenőrizzük, hogy valóban jó helyre került-e a vízlágyító!

Az első pont csak tágabb értelemben érinti a karbantartás témakörét, hiszen inkább egy visszacsatolás arra vonatkozóan, hogy tényleg a megfelelő helyre sikerült elhelyezni vízlágyítónkat. Ehhez érdemes már akár pár héttel a beüzemelés után megvizsgálni a berendezést, miszerint nem mozdult-e el, nem lepi-e abnormálisan vastag porréteg, esetleg nem éri-e külső víz.

A berendezés telepítése során figyelnünk kell az épületbe belépő (beérkező) vízvezetékek elhelyezkedését, ugyanis erre rácsatlakoztatva fogjuk tudni csak megfelelően használni vízlágyító berendezésünket.
Optimális esetben, családi házak esetén, legtöbbször adott egy előre kialakított ún. “vizes” helyiség, ahol probléma nélkül, egyszerűen megoldható a beüzemelése.

Természetesen más, kevésbé optimális esetekben is megoldható a beszerelés, a legfontosabb szempont csupán annyi, hogy a berendezés lehetőleg közel helyezkedjen el a vízvezetékhez. A beüzemelés során emellett az alábbi fontos szempontokat kell szem előtt tartani:

  • stabilan kell állnia, tehát nem helyezhető el ferdén és nem is billeghet
  • védjük a felesleges rezonanciától
  • az időjárás viszontagságaitól védve, lehetőleg fedett helyen helyezzük el: sem fagy, sem páratartalom, sem túlzott nedvesség (eső) vagy erősen tűző napsütés nem érheti közvetlenül a berendezést.

Ha a fenti dolgok a beüzemelést követően sem jelentkeznek, megnyugodhatunk, hogy vízlágyító berendezésünk az ideális helyen van.

2. Ellenőrizzük a só mennyiségét!

Mi az a dolog, amire a vízlágyító folyamatos használata során leginkább oda kell figyelnünk? A válasz egyszerű: mindig legyen benne só!

A vízlágyító berendezések legfontosabb kiegészítője ugyanis a vízlágyításra
alkalmas, tablettás só. A készülékben lévő aktuális sómennyiség ellenőrzése
könnyen kivitelezhető és a sótartalom egyszerűen megállapítható. Csupán fel kell emelni a vízlágyító fedelét (kabintes kivitel esetén) és látjuk a mennyiséget. Miután kifogyott belőle a só, újra kell tölteni és a vízlágyító probléma nélkül működhet tovább.

Hogy a só pótlása milyen gyakorisággal történik, nagyban függ a háztartás
vízfogyasztási szokásaitól és a benne élők konkrét számától is. Fontos dolog, hogy csak és kizárólag a gyártó által javasolt tablettás sóval töltsük fel vízlágyító berendezésünket!

3. 10 évnyi működés után szakemberrel történő bevizsgálás

Ha készüléke már közel 8-10 éve szolgálja Önt, személyes ajánlásunk, hogy ennyi idő elteltével egy szakemberrel is vizsgáltassa át a vízlágyító berendezés működését. Ilyenkor egy komplett bevizsgálás történik, melynek keretén belül megvizsgálják a készülékben lévő műgyanta állapotát és egy komplett tisztításon is átesik a készülék.

Ha bármi további kérdése lenne Euro-Clear vízlágyító berendezésének karbantartásával kapcsolatban, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, vagy telefonon. Munkatársaink örömmel állnak rendelkezésére!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!