fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Hogyan javítja a kávé és levesek ízét a vízlágyító?

Számtalan helyen olvashattunk már arról, hogy a kemény víz okozta vízkő milyen mértékben hat negatívan háztartási berendezéseinkre. A kemény víz azonban nem csupán háztartási berendezéseink élettartamát, de az ételek és italok ízét és minőségét is befolyásolja. A kemény vízben található ásványi anyagok, mint a kalcium és a magnézium, reakcióba léphetnek a készített italok ízével, és bizonyos mértékben befolyásolhatják a levesek és más ételek ízét vagy állagát. A vízlágyító berendezések azonban eltávolítják azokat az ásványi anyagokat a vízből, melyek bizonyos mértékben befolyásolhatják a levesek és más ételek zamatát, így közvetetten javítják a kávé és a tea, valamint a levesek ízét.

Hogyan működik egy vízlágyító? 

Az Euro-Clear vízlágyító berendezésekben a víz egy speciális gyantán  folyik keresztül, mely során a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionok lecserélődnek vízkeménységet nem okozó nátrium ionokra, így az eredmény egy minden tekintetben lágyabb, kevesebb ásványi anyagot tartalmazó víz. 

A vízlágyító használatának előnyei a kávé és a tea készítése során 

Az egyik legkönnyebben észrevehető különbséget a kemény és a lágy víz között a tea és kávé főzésénél tapasztalhatjuk meg. A kemény vízzel főzött italok során a vízben lévő összetevők reakcióba lépnek az italokban lévő ízösszetevőkkel és koffeinnel, ami sokszor kesernyés ízt eredményezhet. Ezzel szemben a lágy víz használata segít kihozni a kávé és a tea kívánt ízét, így sokkal gazdagabb ízű és aromásabb italokat kapunk. A lágy víz emellett segít megóvni a kávéfőzőt vagy a vízforralót a kemény víz okozta vízkőtől, mely képes jócskán lerövidíteni a berendezések élettartamát.

A levesek főzéséhez használt lágy víz hatásai 

A kemény vízzel készített levesek vagy szószok esetében előfordulhat, hogy a vártnál halványabbak lesznek. Hasonló okból, mint a kávék és teák főzése során, hiszen a kemény vízben lévő ásványi anyagok reakcióba lépnek az összetevőkkel. Ez hatással lehet a levesek ízére és a textúrájukra is. Az ásványi anyagoktól mentesített lágy víz esetében azonban ezek a problémák sokkal ritkábban fordulnak elő, és élénkebb színeket, valamint jobb ízű ételeket eredményez.  

Összegezve, a vízlágyító használata nagy különbséget jelenthet, amikor az ételek és italok ízének és minőségének javítása kerül sor. Akár ízletesebb kávét vagy teát szeretne, akár jobb ízű leveseket és szószokat főzne, egy vízlágyító berendezés telepítése sok más kedvező hatás mellett erre is megoldást nyújthat. 

Ha szeretné megtudni, milyen vízlágyító berendezésre van szüksége, indítsa el Termékválasztónkat, mely néhány egyszerű kérdés megválaszolása után meghatározza Ön számára az ideális vízlágyítót!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!