fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Hogyan óvjuk meg egészségünket az ivóvízben található kórokozóktól?

Megannyi fenyegetés leselkedik otthonunkra és háztartási berendezéseinkre, melyek közül van, amire nem is gondolnánk. Ezúttal essen szó azokról, amikről gyakran megfeledkezünk: az ivóvízben található kórokozókról és szennyeződésekről, melyek nem csak vízzel működő berendezéseinket károsíthatják, de egészségünkre is negatív hatással vannak. 

Habár ivóvizeinkre úgy tekintünk, mint a tisztaság, az egészség és az élet megtestesítőjére, fontos tudnunk, hogy vízhálózatunk nem egy steril, zárt rendszer. Természetesen még így is sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a világ számos egyéb pontján, ahol az emberek nem tudnak megfelelően kezelt ivóvízhez jutni. Európában a tiszta víz biztosítása fontos szerepet játszott a közegészségügyi helyzet javításában, az olyan, nagyrészt víz útján terjedő betegségek felszámolásával, mint a tífusz, a vérhas vagy a kolera. 

Ivóvízben található szennyeződések

A vízmű által szolgáltatott víz azonban különböző minőségű, eredetű vízhálózaton keresztül jut el otthonunkba. Ezeket a vízhálózatokat időszakosan tisztítják, fertőtlenítik, csőtörések esetén javítják. Így mondhatni, nem létezik olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. Az ivóvízben leggyakrabban fellelhető szennyeződések közé tartoznak a különböző kórokozók, mint a betegségeket okozó baktériumok és vírusok, a szerves és szervetlen vegyszerek, vagy a nagyméretű, akár szabad szemmel is látható hulladékok és törmelékek. Ezek közül utóbbiak azok, amik vizet használó háztartási berendezéseinket veszélyeztetik, míg a többinek egészségkárosító hatása lehet.

A legnagyobb veszélye a szennyvíz eredetű szennyezéseknek van, ezekben ugyanis emberi kórokozók is nagy számban előfordulhatnak. A vízben található kórokozók jelenlétét elsősorban fertőtlenítőszerrel, valamint a szaporodásukat gátló körülmények kialakításával lehet megakadályozni.

Forradalmi módszer az ivóvíz fertőtlenítésére 

Az ivóvíz fertőtlenítésére manapság már több lehetőség is kínálkozik. Az olyan, hagyományosnak mondható módszerek mellett, mint a klórral, klórdioxiddal, vagy ózonnal történő fertőtlenítés, egyre elterjedtebbé válik a legkorszerűbb, UV fénnyel történő fertőtlenítés is. 

A VIQUA, egy kanadai cég, a világ vezető lakossági és kiskereskedelmi UV vízfertőtlenítő rendszereinek szállítója, több mint 40 éves tapasztalatát felhasználva megalkotta a jelenleg ismert legkorszerűbb csírátlanító berendezéseket. A VIQUA UV fertőtlenítő legnagyobb előnye, hogy nem használ vegyszereket a tisztításhoz, így működése nem okoz kémiai változást a vízben. Emellett működése teljesen automata, karbantartása egyszerű és semmilyen allergiás tüneteket nem okoz. 

Hogy működik a VIQUA UV berendezés?

A VIQUA UV vízfertőtlenítő berendezés alapvetően egy rozsdamentes csőből és a benne lévő, tömített kvarccsőből, valamint az ebbe befűzött UV lámpából áll. Az UV lámpa sugárzása roncsolja a vízben található baktériumok DNS-ét, amik így elveszítik azon képességüket, hogy tovább tudjanak szaporodni. Ezt a folyamatot nevezzük csírátlanításnak.

kórokozók a vízben

VIQUA UV vízfertőtlenítő használatával biztos lehet benne, ha megnyitja a csapot, minden alkalommal kiváló minőségű, baktérium-, vírus- és gombamentes tiszta vízhez jut majd.

Kiválasztásánál javasolt az NSF előírás szerinti 40mj/cm2 sugárdózisra törekedni, hiszen a leselkedő mikroorganizmusok több, mint 99%-a inaktiválódik ezen behatáskor.

Vásárolja meg forradalmi technológiájú VIQUA UV fertőtlenítő berendezését webshopunkból IDE kattintva, és biztosítsa a kórokozómentes, megbízható vizet otthonában! 

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!