fbpx
Kedves Látogató! Elindult webáruházunk, ahol bővebben is megismerkedhet termékeinkkel és meg is vásárolhatja azokat. Nézzen szét ott is!
Tovább a webshopra

Hogyan óvjuk meg egészségünket az ivóvízben található kórokozóktól?

Megannyi fenyegetés leselkedik otthonunkra és háztartási berendezéseinkre, melyek közül van, amire nem is gondolnánk. Ezúttal essen szó azokról, amikről gyakran megfeledkezünk: az ivóvízben található kórokozókról és szennyeződésekről, melyek nem csak vízzel működő berendezéseinket károsíthatják, de egészségünkre is negatív hatással vannak. 

Habár ivóvizeinkre úgy tekintünk, mint a tisztaság, az egészség és az élet megtestesítőjére, fontos tudnunk, hogy vízhálózatunk nem egy steril, zárt rendszer. Természetesen még így is sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a világ számos egyéb pontján, ahol az emberek nem tudnak megfelelően kezelt ivóvízhez jutni. Európában a tiszta víz biztosítása fontos szerepet játszott a közegészségügyi helyzet javításában, az olyan, nagyrészt víz útján terjedő betegségek felszámolásával, mint a tífusz, a vérhas vagy a kolera. 

Ivóvízben található szennyeződések

A vízmű által szolgáltatott víz azonban különböző minőségű, eredetű vízhálózaton keresztül jut el otthonunkba. Ezeket a vízhálózatokat időszakosan tisztítják, fertőtlenítik, csőtörések esetén javítják. Így mondhatni, nem létezik olyan vízhálózat, ahol a másodlagos szennyeződés veszélye ne állna fenn. Az ivóvízben leggyakrabban fellelhető szennyeződések közé tartoznak a különböző kórokozók, mint a betegségeket okozó baktériumok és vírusok, a szerves és szervetlen vegyszerek, vagy a nagyméretű, akár szabad szemmel is látható hulladékok és törmelékek. Ezek közül utóbbiak azok, amik vizet használó háztartási berendezéseinket veszélyeztetik, míg a többinek egészségkárosító hatása lehet.

A legnagyobb veszélye a szennyvíz eredetű szennyezéseknek van, ezekben ugyanis emberi kórokozók is nagy számban előfordulhatnak. A vízben található kórokozók jelenlétét elsősorban fertőtlenítőszerrel, valamint a szaporodásukat gátló körülmények kialakításával lehet megakadályozni.

Forradalmi módszer az ivóvíz fertőtlenítésére 

Az ivóvíz fertőtlenítésére manapság már több lehetőség is kínálkozik. Az olyan, hagyományosnak mondható módszerek mellett, mint a klórral, klórdioxiddal, vagy ózonnal történő fertőtlenítés, egyre elterjedtebbé válik a legkorszerűbb, UV fénnyel történő fertőtlenítés is. 

A VIQUA, egy kanadai cég, a világ vezető lakossági és kiskereskedelmi UV vízfertőtlenítő rendszereinek szállítója, több mint 40 éves tapasztalatát felhasználva megalkotta a jelenleg ismert legkorszerűbb csírátlanító berendezéseket. A VIQUA UV fertőtlenítő legnagyobb előnye, hogy nem használ vegyszereket a tisztításhoz, így működése nem okoz kémiai változást a vízben. Emellett működése teljesen automata, karbantartása egyszerű és semmilyen allergiás tüneteket nem okoz. 

Hogy működik a VIQUA UV berendezés?

A VIQUA UV vízfertőtlenítő berendezés alapvetően egy rozsdamentes csőből és a benne lévő, tömített kvarccsőből, valamint az ebbe befűzött UV lámpából áll. Az UV lámpa sugárzása roncsolja a vízben található baktériumok DNS-ét, amik így elveszítik azon képességüket, hogy tovább tudjanak szaporodni. Ezt a folyamatot nevezzük csírátlanításnak.

kórokozók a vízben

VIQUA UV vízfertőtlenítő használatával biztos lehet benne, ha megnyitja a csapot, minden alkalommal kiváló minőségű, baktérium-, vírus- és gombamentes tiszta vízhez jut majd.

Kiválasztásánál javasolt az NSF előírás szerinti 40mj/cm2 sugárdózisra törekedni, hiszen a leselkedő mikroorganizmusok több, mint 99%-a inaktiválódik ezen behatáskor.

Vásárolja meg forradalmi technológiájú VIQUA UV fertőtlenítő berendezését webshopunkból IDE kattintva, és biztosítsa a kórokozómentes, megbízható vizet otthonában! 

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn