fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Hogy biztosíthat hosszú élettartamot háztartási
berendezései számára?

A háztartások legnagyobb ellensége a vízkő, mely amellett, hogy nem kevés bosszúságot okoz a takarítás során, komoly károkat is okoz háztartási berendezéseiben és a vízcsövekben. A vízkő ráadásul amolyan csendes gyilkosként teszi a dolgát, így mikorra a gyakorlatban találkozunk az általa okozott problémákkal, általában sokkal nagyobb gonddal kell szembenéznünk, mint amire következtetnénk. 

A vízkő leküzdéséhez éppen ezért egyetlen igazi fegyver van a kezünkben, mégpedig a megelőzés. 

Milyen káros és nem kívánt hatással lehet a kemény víz háztartási berendezéseire?

Vízhasználat során az oldott fémsók kiválnak a vízből és megindul a vízkőképződés a csőrendszerekben, valamint a vizet használó háztartási gépek és berendezések belsejében, mint például a mosogató- és mosógépben, a bojlerben, vagy a kávéfőzőben. Ennek következtében hatásuk és teljesítményük romlik, élettartamuk pedig csökken.

A lerakódott vízkő a csőszerelvényekben a keresztmetszet szűkülését okozza, aminek következtében kevesebb víz tud áramlani a vezetékekben. A csövek belsejében kialakult vízkőlerakódás miatt ráadásul a vizet pumpáló szerelvényeknek magasabb nyomást kell kifejteniük, ezáltal megnő a berendezések energiafogyasztása is. A nagyobb erőkifejtés következtében pedig megszaporodhatnak a meghibásodások, vagy akár tönkre is mehetnek a készülékek. 

Ha azonban kellőképp odafigyelünk berendezéseink működésére, még a végzetes károk előtt felfedezhetünk olyan apró jeleket, melyek arra engednek következtetni, hogy a vízkő már megindította hadjáratát háztartásunk ellen. Okkal gyanakodhat fokozottan kemény vízre és vízkőre, ha: 

  • Ön is tapasztalta, hogy a géppel főzött kávénak már más íze van, mint korábban.  
  • Gyakran, akár heti szinten megjelenő vízkőlerakódást tapasztal a csaptelepeken, zuhanyzón, kádon
  • Ön is megfigyelte, hogy mosás után ruhái már nem olyan tiszták, nem annyira puhák, mint mikor mosógépe még új volt
háztartási berendezések
  • Olyan problémára kapta fel a fejét, ami a fűtést érinti. A radiátor például nem úgy fűt, mint korábban, illetve bizonyos részein tapintásra szinte hideg. 

A megoldás: megelőzés. Az eszköz: vízlágyító!

Az egyetlen megoldás, mellyel teljes biztonságban tudhatja otthonát és berendezéseit a kemény víz káros hatásaitól, ha megelőzi a vízkőlerakódás kialakulását és vízlágyító berendezés használatával védelmet biztosít háztartása számára. 

Bluesoft vízlágyító kiválasztása

Az Euro-Clear vízlágyító berendezésekben a víz úgynevezett műgyantán folyik keresztül, mely során a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionok eltávolításra kerülnek, pontosabban lecserélődnek vízkeménységet nem okozó nátrium ionokra. Háztartási berendezései így egy teljesen ártalmatlan, lágy vízzel végezhetik mindennapi tevékenységüket, melynek sem egészségére, sem a környezetre nincs káros hatása. 

Az egyes típusú háztartási vízlágyító berendezések nem sokban, általában csak méretükben különböznek egymástól. Fontos azonban, hogy háztartásához és vízfogyasztásához megfelelő vízlágyító berendezést válasszon, mely kellőképpen ki tudja szolgálni Önt és háztartását. 

Ha szeretné megtudni, milyen vízlágyító berendezésre van szüksége, indítsa el Termékválasztónkat, mely néhány egyszerű kérdés megválaszolása után meghatározza Ön számára az ideális vízlágyítót!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!