fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Élelmiszeripar és mezőgazdaság

Élelmiszeripar

A megfelelő vízkezelés elengedhetetlen az élelmiszer-biztonság javításához, valamint a társadalom egészségi állapotának megőrzéséhez és javításához. Ebből kifolyólag a nagytisztaságú folyamatvíz egyik legváltozatosabb felhasználásával az élelmiszeriparban találkozhatunk.
Nem csak élelmiszer-feldolgozó üzemek, de fehérjegyárak, pékségek, vágóhidak, tejfeldolgozók, üdítőital-, tömény szeszes ital- és finomszesz-gyártók is használják.

Annak érdekében, hogy az üzletágba előírt követelményeknek is eleget tegyenek, a hűtővíz, az öblítővíz és vízgőz minőségének is megfelelőnek kell lennie, amelyet a víz egy-, vagy többlépcsős kezelése során érhetünk el. Cégünk egyedi igényekhez igazítva biztosít Önöknek ajánlatot a tervezéshez, a termék összetételhez, a felhasználni kívánt anyagok felhasználásához, a vezérléshez, valamint a dokumentációhoz egyaránt.

Italgyártás

A sör ízét elsődlegesen a felhasznált víz hidrogén-karbonát tartalma befolyásolja. Éppen ezért, a korrózió megelőzése érdekében a víz keménységét is szabályozni kell.
A folyamatvíz-kezelő rendszer tartalmazhat homokszűrést, alkálisó-mentesítést, pH beállítást és aktív-szenes szűrést is. A rendszer tisztításához és öblítéséhez is kezelt vízre van szükség. (CIP rendszerek)

Mezőgazdaság és kertészet

Talán a legsokrétűbb vízkezelése a mezőgazdaság és kertészet területén figyelhető meg, hiszen az ivóvíz emberek és állatok számára egyaránt nélkülözhetetlen. Éppen ezért például a tejtermékgyártó berendezések tisztításától a melegházakban történő öntözésig is kezelt vízre van szükség. Gyakran a nem megfelelő víztechnológiára vezethető vissza emberek, állatok, növények esetében számos egészségügyi probléma.

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!