fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Ipar és intézmények

Autóipar

Az autóiparban felhasznált öblítővíz minősége rendkívül fontos a karosszéria elemek festés előtti zsírtalanítása és a felületkezelési folyamatok során. Annak érdekében, hogy a vízfogyasztás a lehető legkisebb legyen és megakadályozzuk az alkalmazott nehézfémek szennyvízbe jutását, a víz visszaforgatását szelektív ioncseréléssel vagy membránszűréssel kell megoldani.
Természetesen a víz megfelelő minősége számos más területen is elengedhetetlen, ilyen például a párásítókhoz felhasznált víz, a hűtő-, vagy a kazánvíz.

Elektronikai ipar

Az elektronikus alkatrészek gyártásánál elengedhetetlen a nagy tisztaságú víz használata. A víz vezetőképessége elméletileg elérhető legalacsonyabb szintje 0,055 mikro Siemens per cm (µS/cm) érték, melyet csak hatékony vízkezeléssel érhetünk el.
Olyan megoldást biztosítunk partnereink részére, amellyel nem csak az egyedi fogyasztói igényekhez igazodunk, de egyaránt kielégítjük az üzletág szigorú követelményeit.

Felületkezelő ipar

A korábban elterjedt és gyakran alkalmazott galvanizálást ma már egyre inkább a festett munkák váltják fel. Ez idő alatt azonban más előkezelési eljárás is kialakult, mint például a korrózióvédelmet nyújtó foszfátozás, illetve kromátozás. Azonban mindkét eljárás során komoly követelményeknek kell megfelelni a folyamatvíz előkészítésével szemben.
A felületkezelési projektek megvalósítására cégünk az ioncserélős és membránszűrős berendezések széles skálájával rendelkezik. Ezen felül berendezést ajánlunk a szennyvízben található fémek eltávolítására egyaránt, mely fémtartalom fémenként 0,1 mg/l érték alá csökkenthető.
A víz kezelése hozzájárul a tökéletes felületek kialakulásához és a munkadarabok számára hosszú élettartamot biztosít.

Gépipar

A gépipari tevékenységet folytató vállalatok számára elengedhetetlen a kazánvíz, öblítővíz, hűtővíz, párásítókhoz alkalmazott víz és a vágóolaj-emulzió adalékhoz felhasznált víz megfelelő minősége. Ezen felül, sótalanított víz használata javasolt a hűtő-kenő folyadékok használatához.
A sótalanított víz alkalmazásának számtalan előnye van. Jobb hűtést- és kenést biztosít, ezáltal meghosszabbítja a szerszámok élettartamát, minimálisra csökkenti a mikroorganizmusok szaporodását, valamint a korróziót, ezen felül pedig, csökkenti a környezetvédelmi költségeket.
Cégünk kiemelkedő szakértelemmel forgalmaz és gyárt egyéni igényekhez mérten mind ioncserélő-, mind pedig fordított ozmózis (RO) berendezéseket, az üzletágnak megfelelő követelmények kielégítésének céljából.

Gyógyszeripar

A gyógyszeripar számára a folyamatvíznek nagytisztaságúnak kell lennie, valamint meg kell felelnie a gyógyszerkönyv vízkezelő berendezésekre vonatkozó szabályzói előírásokra.
A gyógyszeriparban a víznek fontos szerepe van a termékben, a gyártási folyamatban, valamint a tisztításnak is részét képezi. A közüzemi víz tehát nem megfelelő, hiszen sókat, szerves anyagokat, mikroorganizmusokat, mechanikai részecskéket tartalmaz, ezek eltávolítására membránszűrés útján kerülhet sor. A mikroorganizmusok elleni külön óvintézkedésként UV fertőtlenítő egységek, valamint steril szűrők is beépíthetők.
Nem csak az iparág folyamatvízének előállításához szükséges berendezésekre, de a tartozékok csőrendszereivel szemben is komoly követelményeknek kell megfelelni. A megfelelő konstrukció döntő fontosságú a végtermék minőségét illetően. Az anyagok kiválasztása tükrözi az alkalmazás célját, éppen ezért, vállalatunk szabványos anyagokból, úgy mint: PVC, PP-N, PVDF, AISI 316L rozsdamentes acélból készült csőrendszerek körét kínálja. Ahol csak lehetőség nyílik rá, vállalatunk az ügyfél követelményeihez igazítja az alkalmazott anyagokat.
A vízkezelés berendezések elkészülése után, ellenőrzési programmal és dokumentációval biztosítjuk a gondtalan működést, hiszen a megfelelő vízkezelés hozzájárul a termék optimális minőségének és megjelenésének megtartásához.

Textilipar

A textiliparban különböző minőségű vízre van szükség a textíliák kezelése során.
Az öblítővizet az előkezelés, festés, nyomtatás és maga a textil kezelések során is alkalmazzák. Az előkezelés során, azok az anyagok, amelyek a gyártási folyamatok alatt a textíliákhoz adódnak, kimosásra kerülnek. A textília festése és nyomtatása során lágyított vízre van szükség, a folyamat végén a felesleges anyagok szintén kimosásra kerülnek.
A vízkezelésnek azonban másik jelentős célja a környezeti hatás-, mint például a vegyszerek használatának-, ártalmas anyagoknak-, és a leengedett szennyvíz mennyiségének minimálisra csökkentése.

Vegyipar

A vegyipar egy olyan átfogó csoport, amely rengeteg más iparághoz elengedhetetlenül kapcsolódik. A gyógyszerek gyártásától kezdődően, a tisztító szereken, szappanokon, lakkokon át egészen a növényvédő szerekig, vegyi alapanyagokig mindenhol szükség van vízkezelésre.
Az esetek többségében a vízminőség nem megfelelő, mert a szervetlen sótartalom zavart okoz, ami lerontja a termékek és a folyamatok minőségét, ezért elengedhetetlen a megfelelő vízkezelés.

Üveggyártás

Az új üvegtípusok- és mosási folyamatok állandó fejlesztése megköveteli a mechanikai szennyeződések eltávolítását, a vízben lévő baktériumok és szerves anyagok lehető legalacsonyabb szinten tartását.
A sótalanított feltöltő vizet ioncseréléssel, vagy fordított ozmózis kezeléssel is megoldhatjuk az igényektől függően. Jelentős vízfogyasztás esetén célszerű visszaforgatást biztosító berendezést is alkalmazni. A berendezés, projekttől függően magába foglal egy nyomás alatti mechanikai szűrőt, aktívszén-szűrőt, illetve UV-berendezést.

Intézmények

Az intézményeknek sokféle különböző szükséglete lehet a vízkezelő berendezések terén. Például lágyított, vagy sótalanított víz előállítása mosógépek, mosogatógépek számára, központi fűtési rendszerek, hűtővíz előállítása, sótalanított víz a gőzkazánok számára.

Vállalatunk segít megtalálni ügyfelünk számára a megfelelően kialakított megoldást.

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!