fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Mi a közös az egészségügyben, az italgyártásban és az erőművekben? A megfelelően kezelt víz!

A kezeletlen vezetékes víz a legtöbb esetben egyáltalán nem, vagy csak korlátozott mértékben alkalmas arra, hogy a különböző iparágak használni tudják. Néhány ágazat, mint például az egészségügy, az ital- és élelmiszergyártás, vagy a közművek esetében ráadásul kiemelt jelentőséggel bír a minőségi vízkezelés. Az eltérő iparágak azonban eltérő igényeket is támasztanak a felhasznált vízzel kapcsolatban. Ezért rendkívül fontos, hogy olyan kiterjedt vízkezelési megoldások álljanak rendelkezésre, melyek valamennyi ágazatnak segítségére lehetnek.  

Kezelt víz a kórházak működése és páciensek védelme érdekében 

A kezelt, tiszta víz jelenléte szinte alapvető követelmény az egészségügyben, legyen szó kórházakról, laboratóriumokról, gyógyszertárakról vagy orvosi rendelőkről. 

Ezért az egészségügy számos területén a kettősáramú, fordított ozmózis (RO) rendszerű berendezések használatát választják, mely szűrési technológiával akár 10µs alatti vízminőséget is elő lehet állítani. Ez annyit jelent, hogy ezzel a technológiával eltávolíthatók a szerves szennyeződések, a nehézfémek és baktériumok is a vízből. 

egészségügy

Laboratóriumok esetében a követelmények némiképp eltérnek, a vízminőségi paraméterek leggyakrabban a vezetőképesség, a szervesanyag-tartalom, illetve mikroorganizmus-tartalomtól függenek. 

A megfelelően sterilizált és kezelt víz kiemelt fontossággal bír a műtétek, laboratóriumi vizsgálatok és egyéb orvosi eljárások során is. A kezelt víz segít megelőzni a fertőzések terjedését, hiszen megóvja a betegeket és egészségügyi szakembereket a felesleges szennyeződésektől és baktériumoktól.

Az energiaszolgáltatás és a kezelt víz kapcsolata

A víz minősége közvetlenül is befolyásolhatja az erőművek teljesítményét és azok környezeti hatásait, hiszen a víz szennyezettsége vagy hiánya problémákat okozhat az energiaelőállításban. Az erőművek ugyanis jellemzően hatalmas mennyiségű vízre támaszkodnak a hatékony energiaelőállításhoz és a hűtési folyamatokhoz. 

kezelt víz

A minőségi ételek és italok alapja

Az italgyártásban a kezelt víz meghatározó szerepet játszik a termékek minőségének szempontjából. A kiváló minőségű ivóvíz a lehető legjobb alapanyagként szolgál valamennyi ital esetében, legyen szó üdítőkről, sörökről vagy más folyékony termékekről. 

Példának okáért a sör ízét elsődlegesen a felhasznált víz hidrogén-karbonát tartalma befolyásolja. Éppen ezért, a korrózió megelőzése érdekében ennél az iparágnál a víz keménységét is szabályozni kell. 

Az italgyártáson túl, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar egyéb területén is kezelt vízzel végzik a napi munkát, mely elengedhetetlen az élelmiszer-biztonság javításához, valamint a társadalom egészségi állapotának megőrzéséhez és javításához. Így fehérjegyárak, pékségek, vágóhidak is használják a különböző vízkezelési megoldásokat. Annak érdekében pedig, hogy az üzletágba előírt követelményeknek is eleget tegyenek, a hűtővíz, az öblítővíz és vízgőz minőségének is megfelelőnek kell lennie. 

A kezelt víz rendkívül fontos szerepet játszik mindennapi életünkben és a társadalom számos szegmensében. A víz kezelése és tisztítása nem csupán a fenti iparágakban, de az ipar számos területén, így az autóiparban, vagy elektronikai iparban és a lakossági, valamint kisvállalkozói szférában is kritikus szerepet tölt be.  

Ha további érdekességeket szeretne megtudni ivóvizünkről, a lágy vízről, vagy vízlágyító berendezéseinkről, olvassa el további blogbejegyzéseinket a témában. 

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!