fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

A legfontosabb szempontok vízlágyító kiválasztása
során

A megfelelő vízlágyító kiválasztása sok esetben hosszú kutatómunka, felmérés és érdeklődés eredménye. Nem is csoda, hiszen az egyik legnagyobb hiba, amit egy vízlágyító vásárlása során elkövethetünk, ha rosszul mérjük fel igényeinket és alul- vagy túlméretezett berendezést vásárolunk meg, ami nem megfelelően szolgálja ki szükségleteinket.

Ügyfeleink éppen ezért gyakran fordulnak hozzánk személyes segítségért, hogy megtudják, milyen szempontokat kell figyelembe venniük a nekik leginkább megfelelő vízlágyító kiválasztása során.

Az alábbiakban ezeket a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze Önnek.

Vízlágyító kiválasztása 4 lépésben:

  1. Honnan érkezik a víz? Ha háztartása vezetékes, szolgáltatott vízzel van ellátva, Önnek elég csupán a víz keménységét meghatároznia, mivel szolgáltatott víznél tulajdonképpen biztosított a jó minőségű víz. Kútvíz esetében azonban komplett vízanalízisre van szükség, hogy pontosan meg lehessen határozni a víz állapotát, a benne található esetleges szennyeződéseket, vastartalmat, vagy mangánt.
  2. Mi mindent kell majd kiszolgálnia a vízlágyítónak? Otthonába van szüksége vízlágyítóra? Esetleg éttermet, vagy szállodát vezet? A lakossági és ipari vízlágyítás már alapjaiban eltér egymástól, így teljesen más berendezések szükségesek a különböző igények kielégítésére. Ám a lakossági vízlágyításon belül is számításba kell vennünk, hogy hány berendezést, fürdőszobát és vízelvételi pontot kell majd kiszolgálnia a vízlágyítónak és mindezeket összefésülve meghatározni annak a vízlágyítónak a típusát, mely képes megfelelni az elvárásoknak.
  3. Állapítsa meg az átlagos vízfogyasztást és a keménységet! A vízfogyasztás és az órai átfolyás szintén fontos tényezőnek számítanak a vízlágyítók kiválasztása során. A vízfogyasztás megállapításának legegyszerűbb módja, ha feljegyezzük vízóránk aktuális állását, majd 1-2 hetes időtartam után újból leolvassuk. A vízkeménység megállapítására pedig egy professzionális vízkeménység-mérő tesztert használjunk. (Ehhez tőlünk ingyenesen juthat hozzá, ha IDE kattint)
  4. Extra funkciók, vagy egyszerűség? Bár működés szempontjából nincs különbség, különleges funkciókban már eltérnek egymástól vízlágyító berendezéseink. Ha vízlágyítóját olyan helyre szeretné elhelyezni, ahol gyakrabban van szem előtt, ajánljuk az igényesebb kabinettel rendelkező RainWater vízlágyítóinkat, melyen ráadásul egy magyar nyelvre is beállítható, szöveges kijelző mutatja a termék állapotát és az aktuális munkamenetét. Az egyszerűséget keresők számára tökéletes választás lehet BlueSoft vízlágyítónk, mely szerényebb funkciókkal, ám masszív és erősebb kabinettel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.

    Új generációs, Midnight névre keresztelt vízlágyító berendezésünk pedig elődeinek legjobb tulajdonságait egyesíti a XXI.század elvárásaival, így egy minden szempontból kiemelkedő képességű vízlágyítóként áll rendelkezésre, a nap 24 órájában.

Ezen felül, az ún. Plug&Play funkcióval ellátott vízlágyító berendezéseink beüzemelése a többi vízlágyítóhoz képest valódi gyerekjáték. Nincs szükség beüzemelő szakemberre és különleges tudásra. A vízhálózatra történő rákötés után ugyanis automatikusan beüzemelik magukat. Csak nyomja meg a bekapcsoló gombot, állítsa be a pontos időt és vízkeménységi szintet, a rendszer pedig minden egyebet megcsinál Ön helyett!

Ha Ön még ennél is egyszerűbben szeretné megtudni, pontosan milyen vízlágyítóra van szüksége, indítsa el saját fejlesztésű termékválasztónkat, mely néhány kérdés megválaszolása után meghatározza Ön és háztartása számára a legmegfelelőbb megoldást. A vízlágyító kiválasztása sosem volt még ilyen egyszerű!

Termékválasztó indítása!

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!