fbpx
Ismerkedjen meg bővebben termékeinkkel! Látogasson el webshopunkra! Tovább

🚚  Vízlágyítót már ingyenes házhozszállítással is rendelhet webshopunkból!

Hatékony vízkőoldó módszerek, nem csupán háziasszonyoknak

A kemény víz okozta vízkő számos problémát okozhat a háztartásokban, a csúnya lerakódásoktól a vízzel működő berendezések meghibásodásáig. Szerencsére számos vízkőoldó módszer létezik, amelyek segíthetnek. Ebben a blogbejegyzésben négy gyakori megoldást vizsgálunk meg a vízkő ellen, és hasonlítjuk össze hatékonyságukat. 

Tisztítószerekkel történő vízkőoldás

A tisztítószerekkel történő tisztítás az egyik legnépszerűbb vízkőmentesítő módszer a kényelme és költséghatékonysága miatt. Ez a módszer olyan vegyszeralapú tisztítószer használatát jelenti, amely savas vagy lúgos vegyületet tartalmaz és lebontja a kemény vízben lévő ásványi anyagokat. A kémiai tisztítószerek megfelelő használat esetén általában biztonságosak, de óvatosan kell bánni velük, és gyermekektől és háziállatoktól távol kell tárolni őket. Ezenkívül fontos, hogy a kémiai tisztítószerek használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. A takarításhoz használt vegyszerek bár hatékonynak tűnnek, bőrünkre és a környezetre is károsak.

vízkőoldó

A kémiai összetevőket tartalmazó vegyszerek mellett azonban könnyen készíthetünk otthonunkban olyan tisztítószereket, melyek környezetbarát összetevőkből állnak (például ecet, szódabikarbóna, citromsav) és közel olyan hatékonyak, mint vegyszeres társaik. 

Vízkőmentesítő oldat 

A vízkőmentesítés másik népszerű módszere a vízkőoldat, amely enzimek segítségével a kemény víz ásványi anyagait lebontja, amelyek így könnyen eltávolíthatók a felületekről. Ez a fajta oldat az olyan felületeken működik a legjobban, mint a zuhanycsempék, fürdőkádak és mosdókagylók. Más felületeken, például üveg vagy rozsdamentes acél esetében azonban nem biztos, hogy ugyanilyen hatékonysággal fog működni. Ezenkívül a vízkőmentesítő oldatok bizonyos felszíneken foltosodást vagy elszíneződést okozhatnak.  

Vízlágyító gél és tabletta

A vízlágyító oldatok, gélek és tabletták többnyire olyan készítmények, melyek speciálisan bizonyos berendezésekhez készültek, például kávéfőzők, mosogatógépek vagy mosógépek karbantartásához. Ezen készítmények segítségével vízkőmentesíthetjük a készülékeket, vagy enyhíthetjük a kemény víz jelenlétét az egyes háztartási berendezésekben és meghosszabbíthatjuk élettartamukat. 

Vízkőoldó helyett megelőzés: Vízlágyító berendezések 

Habár a fenti három módszer viszonylag olcsó megoldást kínál, nem jelent teljeskörű védelmet és csupán ideiglenesen oldja meg a problémát. Elég, ha csak arra gondolunk, hogy a különböző vízkőoldó készítmények nem tudnak eljutni minden olyan helyre, ahol a kemény víz jelen van, például a mosógép egyes részeibe, a radiátorba, a kazánba, vagy a vízcsövekbe. Ezért egyre több háztulajdonos dönt olyan tartósabb megoldások mellett, mint a vízlágyító berendezések vagy rendszerek, amelyek eltávolítják az ásványi anyagokat a kemény vízből, mielőtt az bekerülne az otthoni vízvezetékrendszerbe, ezáltal teljeskörűen megszabadítják a vízkőtől a háztartást. Az Euro-Clear vízlágyító berendezések úgy lettek megalkotva, hogy egy ioncserélő gyanta segítségével lecseréljék a kemény vizet okozó ásványi anyagokat vízkeménységet nem okozó nátrium ionokra. Háztartási berendezései így egy teljesen ártalmatlan, lágy vízzel végezhetik mindennapi tevékenységüket. 

Az Euro-Clear vízlágyító berendezések az Ön igényeihez igazodnak és akár évtizedekkel meghosszabbítják háztartási berendezései élettartamát. Használatának köszönhetően nem csupán egycsapásra elbúcsúzhat a vízkőtől, de a lágyabb víznek köszönhetően a mosószeren is spórolhat, hiszen kevesebb mennyiséggel érheti el ugyanazt az eredményt. Emellett a lágy vízzel főzött levesek és kávék is sokkal ízletesebbek lesznek.

Szeretné közelebbről is megismerni vízlágyító berendezéseinket? Nézzen szét webshopunkon és tekintse meg kínálatunkat!

Megnézem

Megosztom ezt a bejegyzést:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Szeretné tudni, mennyire kemény a víz otthonában?

Most INGYENESEN igényelheti vízkeménység-mérő teszterünket és megtudhatja, kemény-e a víz háztartásában!